Arrangement: 5 dagen IJssel-Hanzesteden-Achterhoek

Kies een 5-daagse fietsvakantie IJssel, Hanzesteden en Achterhoek en ontdek de schoonheid van deze oostelijke regio’s en historische stadjes. U ziet tijdens deze vakantie Deventer, Zutphen en kleinste stadje Bronkhorst, terwijl u tegelijkertijd actief bezig bent. De mooiste fietsroutes inclusief bezienswaardigheden, bagagevervoer op de dagen dat u verder trekt, enkele maaltijden en diverse extra’s zijn bij de prijs inbegrepen. U overnacht u in drie of vier bed and breakfasts in de regio. Na vijf sportieve dagen kunt u terugkijken op een heerlijke en afwisselende fietsvakantie door de Achterhoek en langs de IJssel! De meest idyllische plekken heeft u gezien, en dat in slechts enkele dagen met dit voordeelarrangement!
YHA

Kamers

U overnacht tijdens uw fietsvakantie IJssel, Hanzesteden en Achterhoek in meerdere bed and breakfasts in de regio. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van b & b’s in de streek kan het zijn, dat u voor maximaal één nacht in een kleinschalig hotel ondergebracht wordt. U zult in de meeste gevallen een standaardkamer toegewezen krijgen. Een ontbijtje staat elke dag voor u klaar.

Omgeving

Hoe ziet de programmering van de fietsvakantie IJssel, Hanzesteden en Achterhoek eruit? En wat ziet u zoal in de omgeving?

5-daagse fietsvakantie:

 • Op de eerste dag komt u na 15.00 uur aan bij uw eerste gastvrije bed and breakfast in de omgeving van  Laren(Gelderland), Gorssel/Deventer en Zutphen/Vorden. Een mooie route van 20 kilometer kunt u volgen om de regio alvast een beetje te leren kennen.
 • De volgende dag begint uw fietsvakantie echt. Omdat u logeert in kleinschalige accommodaties is de volgorde van onderstaande dagprogramma’s afgestemd op de beschikbaarheid van de accommodaties. Elke dag heeft u de keuze uit een route van ongeveer 40, 60 of 80 kilometer.
 • Na het ontbijt op de tweede dag  fietst u vanuit het fietsdorp Laren naar de Hanzestad Deventer. Hier heeft u de tijd om op de Brink te lunchen en te wandelen langs vele historische gebouwen. Een bezoek aan het Deventer Koekwinkeltje mag niet ontbreken. U verlaat de historische binnenstad door het pontje naar de overzijde van de IJssel te nemen. Het is nog een stukje langs de IJssel voordat u uw accommodatie bereikt.
 • Dag drie start met een mooie tocht over de IJsseldijk. Het IJsselfront in de Hanzestad Zutphen is de ideale plek voor het gebruiken van de lunch. Via het kleinste stadje van ons land, Bronkhorst,  fietst u naar Vorden, een van de meest kastelenrijke dorpen van Nederland. In en rondom Vorden staan maar liefst acht kastelen. Enkele daarvan passeert u op uw route, de andere kunt u eenvoudig vanuit Vorden bereiken. Ook op deze dag fietst u veel langs de IJssel en de uiterwaarden.
 • Op de vierde dag staan BorcuIo en Ruurlo op het programma. In Ruurlo vindt u een prachtig kasteel, met een expositie van het museum MORE. In Borculo kunt u een bezoek brengen aan het Kristalmuseum. ’s Middags fietst u naar uw accommodatie in Gorssel/Laren, door een bosrijke omgeving.
 • Op de laatste dag van uw fietsvakantie bestaat de mogelijkheid om na het ontbijt een bezoek te brengen aan museum MORE in Gorssel. Hier vindt u de grootste collectie kunstwerken in de stijl van het modern realisme van Nederland. De rest van de dag fietst u door uitgestrekte bossen en langs landgoederen.

Prijs

De prijs voor dit arrangement bedraagt 254,50  euro per persoon bij 2 personen.

Wat is inclusief:

 • welkomstdrankje met lekkernij
 • 4x overnachten in 3 of 4 verschillende B&B’s in de regio*
 • 4x ontbijt
 • 2x lunchpakket met een tip voor de mooiste picknickplekjes
 • 1x een korte fietsroute op de 1e dag (ca. 20 km)
 • 4x uitgebreide fietsroutes** inclusief bezienswaardigheden
 • bezoek aan de Hanzesteden Zutphen, Deventer en het kleinste stadje van Nederland; Bronkhorst
 • inclusief bagagetransport op 3 of 4 dagen
 • inclusief toeristenbelasting
 • gratis parkeren

Boeken of interesse

Boeken of interesse? Neem dan contact op met Op Fietse Reizen via info@opfietsereizen.nl of onderstaand formulier:

*vanwege de beperkte beschikbaarheid van B&B’s in de regio, is het mogelijk dat u maximaal 1 nacht in een kleinschalig hotel verblijft.

**per dag kunt u kiezen uit een route van 40, 60 of 80 km.
Nadat uw fietsvakantie is bevestigd, ontvangt u een gedetailleerd programma en een lijst met accommodaties.